Omgeving van het gebouw

Veldhoven

Veldhoven is een typische stadsrandgemeente met aan de ene kant de grote stad Eindhoven, en aan de andere kant de open landelijke ruimte van De Kempen. Veldhoven wordt daarom ook wel de Poort van de Kempen genoemd. De huidige gemeente Veldhoven ontstond in 1921 door de samenvoeging van de voormalige kerkdorpen Oerle, Zeelst en Veldhoven - Meerveldhoven. Door de explosieve bouwactiviteiten van de naoorlogse jaren zijn deze oude dorpskernen intussen 'aaneengegroeid'. Het bevolkingsaantal is toegenomen van 10.000 in 1947 tot ca. 45.000 inwoners.

Ons gebouw light aan de rand van Veldhoven midden in de natuur en de omgeving is daardoor uitermate geschikt voor wandeltochten of hikes zonder dat je op gevaarlijke wegen hoeft te lopen.

Klik hier van een overzicht van de natuurgebieden

Zwembaden

Den Ekkerman

Zwembad Den Ekkerman is uitermate geschikt voor groepen met jonge kinderen, de baden zijn erg overzichtelijk. Het heeft een recreatie bad met een stroomversnelling, draaikolk, diverse bubbelbanken, watersproeiers en een waterglijbaan. Daarnaast is er ook nog een 25 meter sportbad dat ook vaak geopend is.

Zwembad Den Ekkerman is 10 minuten fietsen
Kijk voor meer informatie over Den Ekkerman

Strandpark Duynenwater

Als het mooier weer is, is het aan te raden om naar het strandpark te gaan. Lekker luieren in de zon, relaxen op het strand of op de ligweiden. Midden in het bos, vlakbij Eersel, ligt een uniek plekje: Duynenwater. Het uitgestrekte, helderwitte zandstrand van de bosrand tot de waterkant. Voor degene die niet houdt van zand tussen de tenen, zijn er diverse groene ligweiden. In de zon, in de schaduw, in het geroezemoes of in een rustig deel: ieder vindt een ideaal plekje op het ruime terrein.

Het E3 strand is ongeveer 20 minuten fietsen
Klik hier voor meer informatie over het strandpark 

Attracties

Zoo Veldhoven

Niet ver van ons gebouw ligt dit nieuwe dierenpark. Zoo Veldhoven wil u graag kennis laten maken met een exotisch stukje Veldhoven. Zowel gevleugelde als ongevleugelde dieren hebben een onderkomen gekregen dat zoveel mogelijk is aangepast aan de natuurlijke leefomgeving van het dier. Zo kan een bezoekje aan ons park niet alleen leuk, maar ook nog leerzaam zijn. Desgewenst kunt u ook rondgeleid worden door een gids zodat u naar huis gaat als een ware dierenkenner.

Zoo Veldhoven is ongeveer 6 minuten fietsen
Klik hier voor meer informatie over dit park

Klimrijk Brabant

Dacht je dat de Nederlandse bossen saai zijn? Kom dan eens naar Klimrijk Brabant! In dit ecologische klimbos beleef je een echt outdoor avontuur. Waan je op loopbruggen, zwier van boom naar boom en voel de adrenaline door je lichaam razen. Wie durft? Kijk op de site voor het uitgebreide aanbod van dit outdoor bedrijf.

Klimrijk is ongeveer 17 minuten fietsen
Klik hier voor het aanbod en de openingstijden

De Hazewinkel

Gemeentelijke kinderboerderij de Hazewinkel is leuk om een keer een kijkje te nemen voor jongere kinderen. Naast de kinderboerderij ligt een ruime, openbare speeltuin die altijd open is. Er zijn onlangs aangepaste speeltoestellen geplaatst, die ook te gebruiken zijn door gehandicapte kinderen. Deze zijn bekostigd door het gehandicaptenplatform, en een groot aantal sponsoren die zij geworven hebben. Je kunt je zeker een halve dag vermaken in dit park en door zelf spellen te organiseren zou dit zelfs een hele dag kunnen zijn.

De Hazewinkel is letterlijk op loopafstand en ligt naast ons bos, je moet een weg over en je bent er. De snelste route naar de kinderboerderij is door het bos. Via een navigatie of Google map route loop je om. Vraag ter plekke aan de leiding wat de snelste route is.

Bekijk de website voor meer informatie

't Geitenboerke

U kunt bij 't Geitenboerke terecht voor excursies, kaasverkoop, kinderfeestjes en partijtjes, schooleducatie workshops, familiedagen, personeelsfeestjes etc. Ook bieden zij u geschikte locatie voor een vergadering of groepsbespreking. Ook een lunch of diner is hierbij mogelijk. Het Geitenboerke heeft een leuke rondleiding en ook kleine attracties.

Het Geitenboerke is ongeveer 4 minuten fietsen.
Klik hier voor meer informatie

Speellandschap de Heiberg

Speellandschap De Heiberg in Veldhoven is ideaal voor een dagje uit! Er staan uitdagende speeltoestellen voor zowel de allerkleinsten als voor grotere kinderen. Op een mooie dag kunnen begeleiders en kinderen bij ons genieten van het nieuwste buiten café en de leukste speeltuin uit Veldhoven. Je kunt er springen op de trampolines, spelen in de zandbak en nog veel meer. Op het terras is gratis wifi. Kortom, De Heiberg in Veldhoven is het leukste dagje uit voor het hele gezin.

Het speellandschap is ongeveer 10 minuten fietsen
Klik hier voor meer informatie