Bevers

 Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de bevers van Scouting Hertog Jan van Brabant! Bij ons kun je allemaal spannende dingen doen met jongens en meisjes die even oud zijn als jij.

Op zaterdagmorgen ben je vanaf 9.45 welkom op onze blokhut. Bij binnenkomst in ons eigen beverlokaal draai je eerst je eigen naamplaatje om, zodat we allemaal weten wie vandaag mee komt spelen. Hierna kun jezelf kiezen wat je wil gaan doen, want de leiding heeft al wat dingen klaar gezet om mee te spelen.

Om 10.00 gaan we echt beginnen. We zingen samen het beverlied en hierna gaat de leiding vertellen wat we gaan doen. Elke week is dat weer iets anders. Omdat onze blokhut in een heel mooi bos ligt kunnen we hier bijvoorbeeld huttenbouwen, iets lekkers maken boven een klein vuurtje, een speurtocht volgen door het bos, bosspelletjes spelen, knutselen met natuurspulletjes , zingen rondom het kampvuur en nog veel meer. Ook in ons beverlokaal is van alles te beleven. Je kunt hier knutselen, spelletjes spelen, jezelf verkleden, spelen in het speelhuis van Noa, bouwwerken maken, schminken, stoeien noem maar op. Om 12.00 is het weer afgelopen en ga je na het zingen van het eindlied vol verhalen weer naar huis.

Hotsjetonia

We spelen vaak in  Hotsjietonia. In dit fantasiedorp wonen 11 mensen, waarmee we allerlei avonturen kunnen beleven. Met Keet Fleur kun je lekker knutselen, Noah houdt van gezelligheid en Stuiter speelt altijd graag spelletjes. Professor Plof bedenkt altijd de slimste uitvindingen, Bas Bos weet heel veel van het bos en de dieren en Stanley Stekker houdt van uitdagingen. Je ziet wel, elke beverochtend is weer een nieuw avontuur. Op onze facebookpagina kun je onze avonturen volgen.

Logeren op onze blokhut

Een paar keer per jaar mag je blijven logeren. We nemen dan onze eigen slaapspullen en knuffels mee naar de blokhut en slapen gezellig een nachtje bij elkaar. Een keer per jaar mag je zelfs je vader of moeder meenemen op logeerweekend, tijdens het  ouderbever weekend. Samen met de andere bevers, ouders en leiding maken we dan heel veel plezier.  Als het bijna zomervakantie is hebben we nog ons eigen eindweekend. We gaan dan samen spannende en  leuke activiteiten doen. Wat, is elk jaar weer een verassing.

Overvliegen

Na de vakantie starten we het scoutingjaar weer met alle andere scoutingkinderen van onze groep tijdens het openingsweekend. Dit is een heel speciaal weekend, niet alleen omdat we dan altijd ontzettend leuke dingen doen en met de hele groep gezellig samen eten, maar ook omdat er dan wordt “overgevlogen”. Als je 7 bent en al een paar jaartjes bij ons gespeeld hebt, wil je vast nog meer avonturen beleven en op dit weekend ga je dan voor het eerst naar de volgende leeftijdsgroep toe, de welpen voor jongens en de kabouters voor de meisjes.

Lijkt het je leuk om een keertje bij ons te komen kijken? Je mag altijd twee keer met ons samen komen spelen. Als je het "kom kijken bij een groep" formulier invult nemen we snel contact met je op! U kunt ook altijd contact met ons opnemen via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor alle andere vragen over de bevers, het programma en de opkomsten kunt U hier terecht.  

Tot ziens!

Kijk hier wat de bevers mee maken!